Filtru căutare: Arad

BROMA PLATING SRL

Adresa
Zona Podgoria 2093
Despre BROMA PLATING SRL
Broma Plating este o societate, situată în vestul României, în comuna Şiria, judeţul Arad, care se ocupă de tratamente galvanice.
Din 2009 firma are un parteneriat cu o companie din Bergamo, Italia, şi efectuează ARGINTARE, NICHELARE, NICHELARE CHIMICA, mediu si fosfor ridicat, duritate, rezistenţă la coroziune, onctuozitatea, CUPRARE şi STANARE pentru electronice, telefonie mobila şi autovehicule.
Broma Plating dispune de un număr de 10 angajaţi care sunt capabili să efectueze oricare din prelucrările galvanice menţionate mai sus. Societatea este specializata in tratamente electrochimice folosind aparate tehnologice avansate, care sunt in permanenta actualizate.
Activitatea a inceput cu o linie manuala pentru productia de argint, nichel, etc. Ulterior automatizata, in prezent exista si o a doua linie automate pentru productie in Tambur.
Electro-galvanizare
Acest procedeu consta in depunerea unui strat de zinc prin electroliza. In baia electrolitica, prin care circula curent electric, se afla un catod (obiectul de metal ce va fi zincat) si un anod (zincul). Cu ajutorul curentului eletric se realizeaza disocierea, transportul si depunerea ionilor de metal de la anod (zinc) la catod (obiectul de metal). Procedeul de galvanizare cu zinc se poate realiza intr-o varietate de solutii apoase, cum ar fi: cianuri alcaline, non-cianuri alcaline sau clorura acida de sare. Este necesara curatare obiectelor care vor fi electro-galvanizate, pentru a se elimina rugina, murdaria, uleiul etc. Este utilizat un detergent alcalin pentru a asigura o galvanizare cu zinc de buna calitate si pentru ca stratul de zinc sa ramana intact o lunga perioada de timp. Metalul este inmuiat intr-o baie alcalina, pentru 5-10 minute, la circa 150 ˚ F . Apoi este aplicata o sarcina electrica, ceea ce duce la eliberarea de oxigen sau hidrogen in solutie, realizandu-se astfel o curatare la nivel micro. Apoi are loc o decapare, pentru a inlatura straturile de oxizi si scale de pe suprafata metalului. Tipul de metal si grosimea scalelor prezente decide tipul de acid, timpul de scufundare si temperatura necesara acestui proces. Urmeaza galvanizarea, dupa care metalul ce a fost galvanizat este spalat cu apa, urmat apoi de uscarea acestuia. Electro-galvanizarea este un procedeu foarte rentabil, utilizat de obicei pentru obiecte mici (suruburi, elemente de fixare, piese auto etc.). Zincul este utilizat de obicei pentru a galvaniza obiectele din fier sau otel, dar si altfel de metale pot fi supuse acestui proces.
Principalele avantaje ale electro-galvanizarii sunt eficienta de cost si usurinta aplicarii. Cele cateva limitari ale sale includ durabilitate scazuta in apa de mare si faptul ca stratul de zinc nu se formeaza usor in zonele interne ale obiectului.
Zincarea termica este, cel mai des, utilizata pentru obiectele utilizate la exterior, in timp ce electro-galvanizarea se preteaza bine pentru cele folosite in interior. De asemenea stratul de zinc aplicat prin zincarea termica este de cateva ori mai gros decat cel aplicat prin electro-galvanizare, fiind astfel si mai rezistent la coroziune. Obiectele care au fost electro-galvanizate pot avea un aspect neted si stralucitor, fiind preferate din motive estetice.